top of page
Reportage Elise Haemers.jpg

Over mezelf

Ik ben Elise Haemers, getrouwd, mama van twee en ... zot van klei...

In 2016 voelde ik voor het eerst de kriebel. Na mijn eerste lessenreeks volgde ik overal te lande lessen en workshops. Want die kriebel, die verdween maar niet, integendeel! De schijf die draait, de klei die in je handen draait en rondom je ... stopt de wereld even met draaien!

 

Ervaren keramisten zoals Tortus, José Maria Mariscal, Rudie Delanghe  en Nora Nuyts deelden de voorbije jaren op bevlogen wijze hun kennis en kunde met me. Ik ontdekte niet alleen dat keramiek leuk is, maar ook complex (en soms heel frustrerend!): draaien is één ding, daarna komt het afdraaien, het biscuit bakken, glazuren, en glazuurbakken. Stuk voor stuk expertises die de nodige kennis en aandacht vereisen. 

Mijn hobby werd meer dan een hobby: ik werd zelfstandige in bijberoep en sinds juli 2020 ben ik de trotse mede-oprichter van Atelier Craquelé in Leuven: THE place to be als je met je handen in de klei wil zitten! We bieden lessenreeksen en workshops aan, maar ook vrije ateliermomenten en een bakservice. Oh ja, en ook een winkel voor keramiek en keramiekbenodigdheden. Kom zeker eens langs!

Ik besef dat mijn leercurve oneindig is, en dat klei me nooit meer zal loslaten: de beleving ervan stelt me in staat om zelf los te laten.

En is dat tegenwoordig geen kunst op zich? 

Kunnen loslaten om op die manier te kunnen groeien?

En tegelijk ook nog iets creëren? 

Wat heeft een mens nog meer nodig... :-)

CONTACTGEGEVENS

info@studiomartoo.com

Tel: +32 496124209

Je vindt me ook op Facebook en op Instagram

  • Facebook Social Icon
  • Black Instagram Icon
bottom of page